Välkommen!

Vi är en sajt och ett nyhetsbrev om inredning på Skånska!

Hemma hos: Estetisk harmoni i mättade rum

Hemma hos: Estetisk harmoni i mättade rum

Ett hem med harmoniska färger och massor av personliga detaljer. Sara och Niklas har skapat plats för umgänge i 30-talshuset på Johanneslust i Malmö.

TEXT STINA LODÉN  FOTO SOFI SYKFONT
 

04-hemmahosHEMMA-182.jpg

I radhuset på Johanneslust strax utanför centrala Malmö bor två esteter och en liten hund. Den senare ger ifrån sig ganska mycket ljud när vi knackar på. Och även när vi går en första husesyn. Men hemmets lugn och harmoni överröstar snart lilla Kakans monologer. Ute har Skånes grå vintertäcke lagt sig över gator, trottoarer och trädgårdar. Vi tittar ut genom köksfönstret och anar den lilla trädgårdens genomtänkta rum utmejslade för umgänge och aktiviteter.

04-hemmahosHEMMA-60.jpg

Sara arbetar som CMF designer (C=colour, M=material, F=finish) Niklas är grafisk form­givare. Radhuset på Johanneslust är deras andra gemensamma hem. Här har de bott sedan 2012. Husen här byggdes 1934 som bostäder för arbetarna på Bulltofta flygfält. Det som i dag är Saras och Niklas hem var då två lägenheter som delade på bad- och tvättrum i källaren. Det är inte svårt att föreställa sig livet här då, för även om Sara och Niklas hem är modernt och anpassat för ett helt annat liv märks en respekt för husets ursprung. Faktum är att ett av hemmets mest slående inslag är väggmålningen i trappan.

04-hemmahosHEMMA-962.jpg
04-hemmahosHEMMA-781.jpg
04-hemmahosHEMMA-687.jpg
04-hemmahosHEMMA-485.jpg
04-hemmahosHEMMA-276.jpg
04-hemmahosHEMMA-525.jpg
04-hemmahosHEMMA-562.jpg
Shoppingtips: Så här fixar du bohemstilen i vår

Shoppingtips: Så här fixar du bohemstilen i vår

Saker du kan göra i mars i din trädgård

Saker du kan göra i mars i din trädgård