Välkommen!

Vi är en sajt och ett nyhetsbrev om inredning på Skånska!

Hemma hos: Följ med till Örestad och en loftlägenhet  i avskalad stil

Hemma hos: Följ med till Örestad och en loftlägenhet i avskalad stil

Anna och Andreas har skapat ett trivsamt hem i det arkitektritade M-huset som har fönster i från golv till tak. Här i Örestad utanför Köpenhamns samsas skandinavisk design med asiatiska influenser i den ljusa loftlägenheten.

Av Anna Truelsen Foto Jonas Lundberg

61-hemma9-214.jpg
61-hemma3-203.jpg

Anna och Andreas bor med sina två barn i området Ørestad som ligger mitt emellan flygplatsen Kastrup och centrala Köpenhamn. Paret fick nys om lägenheten för två år sedan. De var på jakt efter ett större boende då deras lägenhet på 60 kvadratmeter började bli för trång.

– Vi föll för de stora fönsterpartierna, den öppna planlösningen där kök och allrum går i ett. Vi kände direkt att den moderna, minimalistiska stilen passade oss perfekt. Att den var i två plan och hade en altan gjorde att den kändes som ett radhus mer än som en lägenhet, säger Anna.

61-hemma7-699.jpg
61-hemma2-4.jpg
61-hemma5-638.jpg

Lägenheten ligger i M-huset, som är ritat av Bjarke Ingels och Julien De Smedt och stod färdigt år 2005. M-huset har fått sitt namn av att själva byggnaden är formad som ett M när man ser den från ovan. Det finns trettiosex olika lägenhetstyper i ett, två eller tre plan. De stora fasadpartierna i glas släpper in mycket ljus och lägenheternas öppna planlösning och industriella känsla påminner om New Yorks loftlägenheter.

– Vi trivs väldigt bra här i området, många av byggnaderna runtomkring har spännande arkitektur och skylinen uppifrån den gemensamma takterassen på vårt hus är helt otrolig. Framför vårt hus ligger lägenheter som har sin egna lilla trädgård där taken har planteringar. Bakom oss finns ett lägenhetshus som liknar vårt inuti men som har spetsiga balkonger som ger fasaden ett annorlunda, häftigt uttryck.

Båda husen är ritade av samma arkitekt som deras eget hus.

61-hemma8-940.jpg
61-hemma1-605.jpg

 När Anna och Andreas köpte lägenheten var den helt öppen i planlösningen. Det fanns inga rum och den enda dörren som fanns ledde in till badrummet. Paret tyckte om den öppna planlösningen och ville behålla kök och allrum i öppen planlösning men satte upp två väggar, en uppe och en nere för att få två sovrum. Till det ena barnrummet valde de att sätta upp en skjutdörr för att inte hindra ljusinläppet och för att optimera ytan. För att behålla loftkänslan valde paret att sätta in en platsbyggd, industriell glasvägg på ovanvåningen som skulle avgränsa hallen och parets sovrum.

– Vi är jättenöjda med de lösningar vi har gjort för att få till sovrummen och ändå behålla den öppna känslan. Då vår ytterdörr och hall också befinner sig på ovanvåningen så valde vi att sätta in en vägg som har ett glasparti i överkant så att ljusflödet inte stryps av en vägg, säger Anna.

61-hemma4-335.jpg
61-hemma6-562.jpg
Fixa snyggaste vårdukningen: Ta in naturen på påskbordet

Fixa snyggaste vårdukningen: Ta in naturen på påskbordet

Sovrumstrenden: Mjuka rosa och rostiga toner dominerar

Sovrumstrenden: Mjuka rosa och rostiga toner dominerar