Välkommen!

Vi är en sajt och ett nyhetsbrev om inredning på Skånska!

Hemma hos: 60-talsvillan blev en modern vintagedröm

Hemma hos: 60-talsvillan blev en modern vintagedröm

Johanna har renoverat nya villan tillsammans med sambon Tomas  i en smakfull blandning av retro och modern design, utan att det har kostat en förmögenhet.

Text Cecilia Grender  FOTO Caroline Tengen
 

Atriumhuset på familjevänliga Solbacken i Malmö är ett av 14 nästan likadana bostadsrättsvillor byggda 1964. I många av husen har ägarbyten skett under den senaste tioårsperioden. Precis som Johanna och Tomas har många nya ägare uppdaterat den smarta plan­lösningen med nya ytskikt, funktionella kök och moderna badrum

Atriumhuset på familjevänliga Solbacken i Malmö är ett av 14 nästan likadana bostadsrättsvillor byggda 1964. I många av husen har ägarbyten skett under den senaste tioårsperioden. Precis som Johanna och Tomas har många nya ägare uppdaterat den smarta plan­lösningen med nya ytskikt, funktionella kök och moderna badrum

Huset på 153 kvadrat är på ett enda plan. Stora fönster mot den 100 kvadratmeter stora atriumgården gör att hela huset flödar av ljus. Förutom de tre sovrummen och ett generöst badrum så består huset av stora öppna ytor. Men så har det inte alltid varit. Väggar har rivits och framför allt är det badrum och kök som fått större golvyta.   

Huset på 153 kvadrat är på ett enda plan. Stora fönster mot den 100 kvadratmeter stora atriumgården gör att hela huset flödar av ljus. Förutom de tre sovrummen och ett generöst badrum så består huset av stora öppna ytor. Men så har det inte alltid varit. Väggar har rivits och framför allt är det badrum och kök som fått större golvyta.

 

Johanna är Boråstjej och flyttade till Malmö efter en långresa till Australien 1995. Hennes föräldrar var lite oroliga när hon ville flytta till en helt ny stad, men Johanna var målmedveten. Hon började arbeta som allt i allo på sin morbrors reklambyrå och kom att älska Malmö. Byggstilen i staden blev en favorit, särskilt husen runt Ribersborg och Slottsstaden med sin tids­typiska 1950-talsstil. Härifrån har hon hämtat mycket inspiration när hon inrett både nuvarande och tidigare hem.

Johanna är Boråstjej och flyttade till Malmö efter en långresa till Australien 1995. Hennes föräldrar var lite oroliga när hon ville flytta till en helt ny stad, men Johanna var målmedveten. Hon började arbeta som allt i allo på sin morbrors reklambyrå och kom att älska Malmö. Byggstilen i staden blev en favorit, särskilt husen runt Ribersborg och Slottsstaden med sin tids­typiska 1950-talsstil. Härifrån har hon hämtat mycket inspiration när hon inrett både nuvarande och tidigare hem.

24-pl_retrohem-919.jpg
24-pl_retrohem-522.jpg
24-pl_retrohem-214.jpg
24-pl_retrohem-174.jpg
24-pl_retrohem-60.jpg
Saker du kan göra i mars i din trädgård

Saker du kan göra i mars i din trädgård

BILDEXTRA: På trädgårdsmässan blommar redan rhododendron

BILDEXTRA: På trädgårdsmässan blommar redan rhododendron