Välkommen!

Vi är en sajt och ett nyhetsbrev om inredning på Skånska!

Tips: Så vårrensar du i garderoben på ett smart sätt

Tips: Så vårrensar du i garderoben på ett smart sätt

Nu skiner solljuset obevekligt in i varje skrymsle hemma. Garderober, skafferier och skräplådor hamnar i ett nytt ljus vid den här tiden på året. Samtidigt som vi vill ut i naturen finns det något som drar inomhus: vårstädningen. Som kan bli rena lyftet!

Av: Stina Lodén

Foto: TT

Foto: TT

Hallen kan vi lämna därhän. Den kommer under ännu en tid framöver att rymma ett kaos av vinter- och vårkläder, pulkor och skateboards, paraplyer och solkrämstuber för att möta aprilvädrets nycker.

Foto: Mårten Svemark

Foto: Mårten Svemark

Men garderoben, den kan vi ta itu med nu. Boka in en heldag, så blir du säkert klar. Plocka fram tre flyttlådor, som du märker Välgörenhet och återvinning, Släkt och vänner, samt Säsong. Har du en tendens att gå upp och ner i vikt tar du fram två lådor till och märker dem: +5 kg respektive -5 kg.

Foto: TT

Foto: TT

Gå sedan igenom garderoben, plagg för plagg och var kritisk. Passar plagget?Har du använt det under det senaste halvåret? Hur troligt är det att du kommer att använda det under det närmaste halvåret? Målet är att skapa en garderob fylld enbart av plagg som du kan använda just nu.

Kör avlagda plagg till återvinningen, och ge bort de du tror kan passa släkt och vänner. Viktvariationslådorna med plagg som inte passar just nu ställer du undan, liksom säsonglådan. Svårare än så är det inte att möta våren med en perfekt garderob.

Utvalt: Nu längtar vi efter att göra sommarfint

Utvalt: Nu längtar vi efter att göra sommarfint

Tips: 6 saker att göra i trädgården i maj

Tips: 6 saker att göra i trädgården i maj